Olivpasta tapenade

Vihreä tapenade paahdetulla valkosipulilla

Tapernade-nimitys on kotoisin Ranskan Provencesta ja tarkoittaa suoraan käännettynä oliivitahnaa.

Ainesosat

  • 200 g Vihreitä oliiveja ilman kiviä
  • 6 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 dl Rypsiöljyä
  • 1 nippu Tuoretta timjamia
  • 1 tl Dijonsinappia
  • Suolaa

Resepti

  • Kuori valkosipuli ja leikkaa siivuiksi.
  • Paahda valkosipuli öljyssä, siirrä paistinpannu liedeltä kun valkosipuli saa väriä, anna öljyn ja valkosipulin viiletä hetken.
  • Käytä kaikki ainekset tehosekoittimessa, niin kauan että massa on sileä.
  • Lisää suolaa tarvittaessa.
  • Tarjoile grillatun leivän kanssa. Reseptistä tulee n. 3dl valmista tapenadea.
Tapenade tarkoittaa oliivipastaa
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Lisukkeet
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 15 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti